Schreuder blij met kans bij 'legendarisch' Ajax: Hopelijk begrijpt iedereen het

Schreuder blij met kans bij 'legendarisch' Ajax: "Hopelijk begrijpt iedereen het"

05-01-2018 13:36
50

Alfred Schreuder verlaat TSG Hoffenheim naar eigen zeggen met pijn in het hart. Vrijdag kwam zijn overstap naar Ajax rond. In Amsterdam wordt hij de rechterhand van hoofdtrainer Erik ten Hag.

"Ik verlaat de club met pijn in het hart", zegt Schreuder op de website van Hoffenheim. "Ik ben de club zeer dankbaar voor de ervaringen die ik heb mogen opdoen in één van de sterkste competities ter wereld. Hopelijk begrijpt iedereen dat ik de belangstelling van een legendarische club uit mijn geboorteland niet kon laten lopen."

Schreuder, die sinds 2015 in dienst was van de Bundesliga-club, heeft ook persoonlijke redenen voor zijn vertrek naar Ajax. Zijn vrouw en kinderen leven op zo'n zestig kilometer van Amsterdam en hij wil vaker bij zijn gezin zijn. Schreuder mocht vertrekken toen Hoffenheim een vervangende assistent had gevonden.

Alexander Rosen, technisch directeur van Hoffenheim: "We zijn blij dat dat zo snel gelukt is. Het verzoek van de nieuwe assistent is om zijn naam pas volgende week bekend te maken, zodat hij eerst afscheid kan nemen van de mensen bij de club waar hij nu werkt.''

Lees ook: Ajax maakt technische staf compleet met aanstelling van Schreuder