Droomdebuut voor Van Dijk op Anfield: man van 85 miljoen kopt Liverpool naar winst

05-01-2018 22:58
39

Virgil van Dijk heeft Liverpool hoogstpersoonlijk de overwinning bezorgd in de derde ronde van de FA Cup tegen Everton. De man van 85 miljoen maakte tijdens de Merseyside-derby zijn debuut en kopte zijn ploeg vijf minuten voor tijd naar de winst: 2-1.

Liverpool - Everton 2-1
Liverpool, met debutant Van Dijk in de basis, werd in de eerste helft in het zadel geholpen door Mason Holgate, die een overtreding maakte in het strafschopgebied waardoor Liverpool een strafschop kreeg. Het buitenkansje werd benut door James Milner. Van Dijk maakte zijn debuut, maar dat was nergens aan te merken. De Oranje-international oogde zeker, was rustig aan de bal en speelde als een leider. In de tweede helft kwam Everton langszij door Gylfi Sigurdsson, die een goed uitgespeelde aanval uiteindelijk knap afrondde met een geplaatst schot van buiten de zestien. Vijf minuten voor tijd kopte Van Dijk zijn ploeg naar de overwinning en de vierde ronde in de FA Cup.

Manchester United - Derby County 2-0
Het ging wederom niet vanzelf, maar ook Manchester United heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. De ploeg van José Mourinho beet zich 84 minuten lang stuk op Championship-club Derby County. De ploeg uit de Engelse tweede divisie beet brutaal van zich af en had zelfs mogelijkheden om te scoren op Old Trafford. Derby County mocht aan een stunt ruiken, want bij een gelijkspel wacht een returnwedstrijd, maar zes minuten voor tijd viel de goal toch. Jesse Lingard haalde van buiten de zestien snoeihard uit. Vanaf dat moment stortte Derby County in en viel even later ook de 2-0, die gemaakt werd door Romelu Lukaku.