Dolberg loopt scheurtje in voet op en moet voorlopig geblesseerd toekijken

Dolberg loopt scheurtje in voet op en moet voorlopig geblesseerd toekijken

06-01-2018 13:26
98

Ajax zal het voorlopig moeten stellen zonder Kasper Dolberg. De Deense spits van de Amsterdammers raakte tegen Willem II geblesseerd aan zijn voet en moet twee maanden revalideren, zo meldt Ajax zaterdagmiddag via de officiële kanalen

In de slotfase van het gewonnen competitieduel met de Tilburgers moest Dolberg geblesseerd naar de kant. Nu blijkt dat de jonge Deen een scheurtje in een bandje van zijn middenvoet heeft opgelopen, schrijft Ajax. Die blessure is na recent onderzoek in Denemarken aan het licht gekomen. Afgelopen week kwam de spits eerder terug naar Nederland voor aanvullend onderzoek.

Dolberg zal in ieder geval in januari en februari niet in actie komen voor de ploeg van Erik ten Hag. Hij zal ook niet op het vliegtuig stappen wanneer zijn teamgenoten dat wel doen voor een trainingskamp in Lagos, Portugal. Dolberg mist onder meer de Klassieker tegen Feyenoord (21 januari). Met Klaas Jan Huntelaar, Matteo Cassiera en Kaj Sierhuis heeft kersvers Ajax-trainer Ten Hag genoeg alternatieven. 

Dit seizoen kwam Dolberg in actie in achttien Eredivisie-wedstrijden, waarvan acht invalbeurten. Hij scoorde vijf keer.