Swerts (35) zoekt zelf naar club: Kijk ik naar clubselecties op Soccerway

Swerts (35) zoekt zelf naar club: "Kijk ik naar clubselecties op Soccerway"

06-01-2018 15:28
19

Gill Swerts is op zoek naar een nieuwe club. De 35-jarige Belg met een verleden bij Feyenoord, AZ en Vitesse heeft nog geen zin om te stoppen, zo vertelt hij in gesprek met VICE Sports.

Swerts, die ook nog voor ADO Den Haag, NAC Breda, Excelsior, Sonderjyske, Notss County en RFC Seraing speelde, is zijn eigen zaakwaarnemer en zoekt dus zelf naar een club. "Ik heb tijdens mijn carrière een aardig netwerk opgebouwd in Nederland en België, waardoor ik vaak zelf trainers of technisch directeuren van clubs kan bellen met de vraag of ik er op proef mag komen. Als ik geen nummer heb, kijk ik naar clubselecties op sites als Soccerway."

"Als ik een speler uit een selectie ken, vraag ik hem of hij het telefoonnummer van de trainer of TD van de club kan passen. Dan vraag ik of het mogelijk is om mee te trainen, in eerste instantie om mijn conditie op peil te houden, in tweede instantie als de club iemand als mij nodig heeft. Ik voel me ook niet te beroerd om eerst met de beloften mee te trainen", aldus Swerts.

"Als ik clubs bel, merk ik dat de denkwijze is veranderd in Nederland en België. Toen ik jong was, liepen er het hele jaar door spelers stage bij de clubs waar ik zat. Nu is het moeilijk. Clubs zeggen in de media altijd dat zaakwaarnemers alles kapot maken. Maar als je als speler zelf belt, dan nemen ze je niet serieus. Maar ik ga door. Ik moet, zoals ik me nu voel, nog minstens anderhalf jaar voetballen."