Sky Sports: 'Ajax starlet' wordt intensief gevolgd door Tottenham Hotspur

Sky Sports: 'Ajax starlet' wordt intensief gevolgd door Tottenham Hotspur

06-01-2018 22:20
68

Tottenham Hotspur blijft Ajax met bovengemiddeld belangstelling volgen. Volgens Sky Sports houdt de vice-kampioen van de Premier League de ontwikkeling van Frenkie de Jong (20) al maanden in de gaten. 

De afgelopen jaren deed Spurs regelmatig zaken met Ajax. Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Davinson Sánchez maakten de overstap van Amsterdam naar Londen. Volgens Voetbal International was Tottenham afgelopen zomer in de markt voor vleugelaanvaller Justin Kluivert en nu kan dus ook De Jong worden toegevoegd aan het rijtje Ajacied dat op het lijstje van de ploeg van manager Mauricio Pochettino staat.

De middenvelder wordt door Sky Sports genoemd in een stuk over de transferdoelwitten van Tottenham. Spurs moet waarschijnlijk op zoek naar een opvolger voor Mousa Dembélé, die inmiddels dertig jaar is en steeds vaker fysieke problemen heeft. Het contract van de Belgische middenvelder loopt in juli 2019 af. AC Milan en Internazionale zouden hem komende zomer willen overnemen van Spurs. 

Naast 'Ajax starlet' De Jong vallen ook de namen van Geoffrey Kondogbia (Valencia), Matteo Guendouzi (Lorient) en Yves Bissouma (Lille). Voorlopig lijkt van een vertrek van De Jong uit Amsterdam overigens geen sprake. Eind december ondertekende de doorgebroken middenvelder een nieuw contract bij Ajax. Hij ligt nu vast tot medio 2022.

De Jong wordt volgens diverse media ook gevolgd door onder meer Chelsea, Bayern München en Manchester City. 

Lees ook: 'Kluivert negeert Engelse en Italiaanse clubs en verbindt toekomst aan Ajax'