Zaakwaarnemer Büttner mag aan de bak: Op dat vlak wachten wij verder af

Zaakwaarnemer Büttner mag aan de bak: "Op dat vlak wachten wij verder af"

07-01-2018 08:13
20

Alexander Büttner lijkt aan zijn laatste dagen als speler van Vitesse bezig. De linksback is disciplinair geschorst vanwege onprofessioneel gedrag en mag Arnhem verlaten, zo heeft technisch directeur Marc van Hintum bevestigd tegenover De Gelderlander.

"We staan open voor verhuur of verkoop van Alexander Büttner", laat Van Hintum tegenover het lokale medium weten in een bondige reactie. De club neemt neemt zelf geen initiatief en wacht op zaakwaarnemer Aleksandar Bursac, die Büttner een nieuwe werkgever moet zien te bezorgen. "Op dat vlak wachten wij verder af."

Büttner is kort na de jaarwisseling door trainer Henk Fraser uit de selectie gezet, vanwege onprofessioneel gedrag. De Gelderlander onthulde zaterdag dat de Doetinchemmer regelmatig te laat kwam voor trainingen en dat hij er een ongezonde levensstijl op na hield. Toen hij ruim een jaar geleden terugkeerde bij Vitesse, was Büttner liefst tien kilo te zwaar. De linksback herpakte zich aanvankelijk, maar kwam onlangs wederom met een te hoog vetpercentage op de club.

Lees ook: Büttner mag weg: "De eerste buitenlandse clubs hebben al bij me geïnformeerd"