'Nouri had de kans om er goed uit te komen. Die kans heeft hij nu niet gehad'

'Nouri had de kans om er goed uit te komen. Die kans heeft hij nu niet gehad'

07-01-2018 08:42
274

De medische staf van Ajax heeft serieuze steken laten vallen in de behandeling van Abdelhak Nouri, nadat deze in elkaar zakte tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Dat stellen twee 'ervaren artsen', die echter anoniem willen blijven, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Er had meteen gereanimeerd moeten worden", benoemt één van de twee artsen de belangrijkste fout die de medische staf van Ajax gemaakt zou hebben. Men probeerde eerst te voorkomen dat Nouri zijn tong in zou slikken, terwijl dat volgens de specialisten geen prioriteit had. "Je tong kan iets naar achteren zakken, maar je kunt hem niet inslikken en daardoor stikken. Nouri werd in een stabiele zijligging gelegd, maar dat wordt in de medische wereld nooit gedaan. Tenzij iemand dronken is en gaat braken."

Nouri heeft aan het voorval ernstige hersenschade opgelopen, maar dat had volgens de artsen voorkomen kunnen worden. "Hij had de kans om er goed uit te komen. Die kans heeft hij nu niet gehad. Ajax zegt elke keer dat er goed is gereanimeerd, maar ook op basis van tv-beelden durf ik te zeggen dat dat niet zo is. De reanimatie was dramatisch. Ik heb nog geen collega gesproken die het niet met me eens is. In feite is er acht minuten niks gedaan."