De Boer ziet groot nadeel voor Ten Hag: 'Vreselijk en eigenlijk niet eerlijk'

De Boer ziet groot nadeel voor Ten Hag: 'Vreselijk en eigenlijk niet eerlijk'

07-01-2018 10:25
45

Frank de Boer lijkt te doen te hebben met Erik ten Hag, die halverwege het seizoen instapt bij Ajax. De tijd om het elftal klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft is wel heel erg kort.

"Ergens in de winterstop aan de slag gaan is vreselijk, omdat de voorbereiding wel héél erg kort is", vertelt De Boer in gesprek met Metro. "Dat heb ik bij Inter ook meegemaakt, omdat ik anderhalve week voordat de competitie begon pas werd aangesteld. En toch word je dan op de eerste resultaten afgerekend, terwijl dat eigenlijk niet eerlijk is."

De Boer wilde de kans om aan de slag te gaan in Milaan desondanks niet laten lopen. "Soms komt er een trein voorbij die je gewoon móet pakken. Inter is een wereldclub. En Ten Hag zal ook denken: godverdikkie, het is wel Ajax waar ik aan de slag kan!"

"Ik denk dat hij er goed past, maar we moeten het afwachten of hij de club naar een nieuwe titel kan leiden. Want dat wordt wel weer een keer tijd", besluit de 112-voudig international, die Ajax zelf naar vier opeenvolgende landstitels leidde.