'Spurs gooit alle remmen los voor Kane: zevenjarig contract en recordsalaris'

'Spurs gooit alle remmen los voor Kane: zevenjarig contract en recordsalaris'

07-01-2018 15:10
17

Tottenham Hotspur wil álle remmen losgooien om Harry Kane voor de club te behouden. Diverse Engelse media melden dit weekend dat er voor de Engelse goalgetter een nieuw, zevenjarig (!) contract klaarligt in Londen. Kane kan wekelijks zo'n 225.000 euro opstrijken. 

Met dat salaris wordt de international direct de best verdienende Engelsman ter wereld. Die eer gaat momenteel nog naar Raheem Sterling, topscorer van Manchester City. Kane (24) scoort al vier jaar aan de lopende band voor Spurs. In heel 2017 maakte de spits 56 goals in 52 officiële duels voor club en land. Grootmachten als FC Barcelona en Real Madrid volgen zijn ontwikkeling op de voet.

Tottenham-voorzitter Daniel Levy is er alles aan gelegen om de superspits voor de club te behouden, zéker nu Spurs komende zomer naar een nieuw stadion gaat verkassen. Tottenham wil de aansluiting vinden met de absolute top. De nieuwe thuishaven biedt Spurs sowieso meer financiële mogelijkheden. Het salarisplafond moet en gaat omhoog, schrijft onder meer The Daily Mail. 

Kane is de eerste sterspeler van Spurs die zijn toekomst moet verbinden aan de club en daarvoor rijkelijk beloond zal worden. Tottenham hoopt dat onder meer Dele Alli en Toby Alderweireld volgen.