'PSV informeert in Londen naar zesvoudig international van Oranje'

'PSV informeert in Londen naar zesvoudig international van Oranje'

07-01-2018 15:54
106

PSV heeft deze week bij Crystal Palace geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Patrick van Aanholt. De koploper van de Eredivisie wil de Nederlandse linksback graag huren tot het einde van het seizoen. Dat meldt boulevardkrant The Daily Mirror zondag. 

Of Palace mee gaat werken aan het verzoek uit Eindhoven, is zeer de vraag. Hoewel de 27-jarige Van Aanholt een tijdje op de bank zat in Londen, komt hij de laatste tijd weer vaker in actie. Zo deed Van Aanholt eind december negentig minuten mee tegen Manchester City (0-0) en stond hij ook op 2 januari op het veld tijdens de uitzege op Southampton. 

Van Aanholt maakte tussen 2005 en 2007 deel uit van de jeugdopleiding van PSV. Hij verkaste daarna naar Chelsea. The Blues verhuurden hem aan onder meer Newcastle United, Leicester City en Vitesse. In 2014 werd de zesvoudig international van Oranje verkocht aan Sunderland. Crystal Palace lijfde hem een jaar geleden voor zo'n twaalf miljoen euro in. 

Afgelopen zomer was PSV al nadrukkelijk op zoek naar een extra linksback. Eind augustus zou de Brabantse topclub een eerdere poging hebben gedaan om Van Aanholt te huren.