'Hopelijk kunnen we meedoen om het kampioenschap, eerste weken cruciaal'

'Hopelijk kunnen we meedoen om het kampioenschap, eerste weken cruciaal'

08-01-2018 17:15
34

Karim El Ahmadi hoopt in 2018 nog steeds op alle fronten mee te doen met Feyenoord. De 32-jarige middenvelder zet de landstitel ondanks een achterstand van veertien punten op koploper PSV niet uit het hoofd.

"Het kan bijna niet beter dan 2017, maar het zou mooi zijn als we dit jaar nog een prijs pakken met Feyenoord", zegt El Ahmadi tegen RTV Rijnmond. "Hopelijk kunnen we meedoen om het kampioenschap. We moeten het nu van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en het laten zien op het veld. De aankomende twee weken zijn wel cruciaal voor de rest van het seizoen denk ik."

Daarmee doelt El Ahmadi op de start van de tweede seizoenshelft. In de Eredivisie trapt Feyenoord af met wedstrijden tegen Ajax, FC Utrecht en ADO Den Haag, terwijl in de kwartfinale van de KNVB Beker PSV wacht. "Natuurlijk hebben we een doel, we willen meedoen tot het einde en de beker winnen. Dat moeten we nu gaan uitspreken", stelt de Marokkaanse aanvoerder.

"Je zit in de kwartfinale van de beker en in de competitie is het ook nog niet gespeeld", aldus El Ahmadi. "Je weet wat er vorig jaar is gebeurd. We stonden tien of elf punten voor en dat gat werd ook maar kleiner en kleiner. Je weet het maar nooit."