Verbeek wil af van Twente-spelers: 'Maar je kunt ze niet dwingen'

Verbeek wil af van Twente-spelers: 'Maar je kunt ze niet dwingen'

08-01-2018 19:11
13

Gertjan Verbeek verwacht een rustige transferwinter bij FC Twente. De trainer denkt niet dat er spelers gaan vertrekken, ondanks dat de Twente-poort wagenwijd openstaat. Wat Verbeek betreft mogen enkele spelers Enschede verlaten.

"We hebben niet het idee dat er bij ons spelers weggaan, ondanks dat we dat misschien wel zouden willen", zegt Verbeek tegen Telesport. "Maar je kunt spelers niet dwingen. Het wordt wachten op een buitenkansje. Het kan nog tot 31 januari. Op dit moment is het vrij rustig."

Technisch directeur Jan van Halst komt ook aan het woord en blikt terug op een bewogen eerste seizoenshelft, waarin Twente in de onderste regionen van de Eredivisie terechtkwam. "Het was lastig met de resultaten en de trainerswissel (René Hake voor Verbeek, red.), maar gelukkig beginnen we nu weer vooruit te kijken. Alles wat is geweest kunnen we achter ons laten. We hebben er vertrouwen in dat we het recht gaan breien."

Met Verbeek haalt Twente niet alleen een andere trainer in huis, maar ook een andere persoonlijkheid. "Iedere trainer heeft z'n eigen manier van trainen en die heeft Verbeek ook, maar hij is ook technisch manager. Dus ook over het organisatorische gebied hebben we veel gesproken. We willen dat op allerlei gebieden door gaan voeren de komende maanden", zegt Van Halst.