Oud-collega heeft begrip voor Ajax-keuze: Het is allemaal nieuw voor hem

Oud-collega heeft begrip voor Ajax-keuze: "Het is allemaal nieuw voor hem"

08-01-2018 20:00
39

Fred Rutten staat achter de keuze van Ajax om voor Erik ten Hag te kiezen als trainer. Rutten is naast een goede vriend van Ten Hag ook een oud-collega, het duo werkte samen bij PSV. Rutten als hoofdtrainer, Ten Hag als assistent.

"Hij kan heel veel invloed uitoefenen. Ik denk dat dat ook wel gaat gebeuren", zegt Rutten tegen de NOS. "Of hij veel gaat veranderen bij Ajax? Dat weet ik niet, daar heb ik het niet met hem over gehad. Erik staat ergens voor. Hij gaat er voor. Als jij denkt dat het anders is, moet je heel sterk zijn om hem daarvan te overtuigen."

Ten Hag werd in het verleden niet altijd geassocieerd met Ajax, onder andere vanwege zijn speelstijl bij zijn oude werkgevers. "Waar je naar moet kijken is dat hij veel kwaliteiten heeft", zegt Rutten. "Niet alleen maar wat het spel betreft, maar hij ziet ook wat voor processen er gaande zijn. Daar heeft hij heel veel oog voor."

"Ik denk dat hij wel een goede keuze heeft gemaakt. Het is winterstop. Je hebt wat tijd om aan elkaar te wennen. Het is allemaal nieuw voor hem, voor de spelers. Ik denk dat het wel een goede keuze is."