Voormalig PSV-target volgt Rivaldo en Bendtner op en wint Gouden Vuilnisbak

Voormalig PSV-target volgt Rivaldo en Bendtner op en wint Gouden Vuilnisbak

08-01-2018 23:11
15

Voormalig PSV-target Gabriel Barbosa, beter bekend onder zijn voetbalnaam Gabigol, heeft een weinig begerenswaardige prijs gewonnen. De 21-jarige Braziliaan is door luisteraars van het Italiaanse radioprogramma Catersport verkozen tot de slechtste speler van de Serie A.

Gabigol werd voorafgaand aan het seizoen 2016/2017 door Frank de Boer naar Internazionale gehaald voor een bedrag van dertig miljoen euro. Hij kwam in negen competitiewedstrijden echter tot slechts 111 speelminuten en stond niet één keer in de basis. Dit seizoen werd de Braziliaan gelinkt aan een overstap naar PSV, maar uiteindelijk verhuurd aan Benfica. In Lissabon bleef zijn inbreng beperkt tot dertien minuten en De Adelaars besloten om hem terug te sturen naar Milaan.

Het bleek genoeg voor het winnen van de Bidone d'Oro, oftewel de Gouden Vuilnisbak. Gabigol treedt hiermee in de voetsporen van 'illustere' landgenoten als Adriano, Felipe Melo en Rivaldo. Ook Nicklas Bendtner, Ricardo Quaresma en Diego Forlan hebben de prijs al eens op hun naam geschreven.