Geblesseerde Locadia speelt rol in Lammers-deal: 'Dan bekijken we de situatie'

Geblesseerde Locadia speelt rol in Lammers-deal: 'Dan bekijken we de situatie'

09-01-2018 06:55
15

Een eventuele verhuur van Sam Lammers hangt samen met het herstel van Jürgen Locadia. Marcel Brands, technisch manager van PSV, heeft dat maandagavond laten weten. 

Tegenover onder meer het Eindhovens Dagblad bevestigde Brands dat Sparta zich in Eindhoven gemeld heeft voor Lammers. Dick Advocaat wil tijdens de tweede seizoenshelft graag beschikken over de jonge spits. Van een overstap naar Het Kasteel is op dit moment nog geen sprake.

Naast het feit dat Lammers zélf nog een akkoord moet bereiken met Sparta, hangt een tijdelijk vertrek van het talent ook af van de revalidatie van Locadia. Hij raakte op 10 december geblesseerd tijdens Ajax-PSV. Brands verwacht dat de rechtspoot eind februari weer inzetbaar is. Locadia is momenteel niet van de partij in de Verenigde Staten, waar PSV een trainingskamp belegt. 

"Na deze week weten we wat meer hoe het herstel van Jürgen vordert. We bekijken de situatie van Sam sowieso na deze trainingsweek in Florida en uiteraard moet hij het zelf ook zien zitten", aldus Brands. 

Sparta meldde zich eerder overigens ook voor PSV-middenvelder Adam Maher. Advocaat haakte echter af toen hij hoorde dat Maher met PSV was afgereisd naar de VS.