'PSV heeft echt een enorme klap gehad, zegt wel iets dat we die te boven zijn'

'PSV heeft echt een enorme klap gehad, zegt wel iets dat we die te boven zijn'

09-01-2018 10:54
61

Jorrit Hendrix ziet dat er tijdens het trainingskamp in Orlando een stuk meer wordt gelachen dan vorig jaar in Verbier. De middenvelder meent dat PSV heeft laten zien dat het zich terug kan knokken.

"Maar het wordt allemaal ook een stuk makkelijker en positiever als de resultaten goed zijn. Dat is nu het geval", zegt Hendrix tegen Voetbal International. "Als die wat minder zijn, loopt het automatisch ook een stuk stroever. We hebben echt wel een enorme klap gehad in het begin en het zegt wel iets dat we die te boven zijn gekomen. Je leert ervan als je een keer een flinke tik krijgt."

Hendrix wil in de tweede seizoenshelft nog meer zijn stempel drukken. "Ik hoef mijn spel niet te veranderen, ik blijf natuurlijk wel wie ik ben, maar ik wil nog bepalender worden voor PSV. Dan bedoel ik niet per se met goals en assists, maar ik wil een speler zijn die veel verantwoordelijkheid draagt."

"Dat mijn ploeggenoten altijd op me terug kunnen vallen en dat ik niet verzaak. Dat doe ik nu ook niet, maar ik wil meer bezig zijn met het team dan met mijn eigen spel", besluit de 22-jarige controleur.