Geruchten over miljoenenbod op PEC-uitblinker: 'Een club als PEC kan dat niet'

Geruchten over miljoenenbod op PEC-uitblinker: 'Een club als PEC kan dat niet'

09-01-2018 13:24
15

Youness Mokhtar, Mustafa Saymak, Philippe Sandler: diverse spelers van stuntploeg PEC Zwolle hebben zich in de kijker gespeeld bij andere clubs. Technisch manager Gerard Nijkamp doet er alles aan om de selectie bij elkaar te houden - maar ook hij weet dat geld een grote rol speelt in die ambitie. 

"Wij doen er alles aan om het elftal zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Dat kan tot op zekere hoogte. Een club als PEC kan niet overal nee tegen zeggen. Bij bepaalde bedragen wordt alles vloeibaar. Mocht er iets in onze selectie gebeuren, dan is het aan ons om met goede vervangers te komen. Directe vervangers óf spelers die in de breedte iets toe kunnen voegen", zegt Nijkamp tegen Voetbal International. 

Afgelopen weekend werd bekend dat AZ een miljoenenbedrag wil betalen voor de twintigjarige Sandler (foto). Nijkamp verwacht dat de jonge verdediger blijft. "Sterker nog, we zijn met Phillipe en zijn zaakwaarnemer in gesprek over contractverlenging. In principe maakt hij gewoon bij ons het seizoen af."