AZ-routinier belandt op dood spoor: Niet leuk voor hem, maar ook niet voor ons

AZ-routinier belandt op dood spoor: "Niet leuk voor hem, maar ook niet voor ons"

09-01-2018 13:41
19

AZ-verdediger Rens van Eijden kreeg vorige week te horen dat hij per direct mag uitzien naar een nieuwe werkgever. Zijn trainer John van den Brom geeft namelijke de voorkeur aan andere spelers in de achterhoede. 

"Het perspectief van Rens bij ons is dat hij onze vierde of vijfde centrale rechterverdediger is", aldus Van den Brom voor de camera van NH"Sommige spelers kunnen nog op andere posities spelen, maar hij alleen rechts centraal."

De 29-jarige Van Eijden heeft in Alkmaar een contract tot medio 2020, maar is dus op een dood spoor beland. "Dat is niet leuk voor hem, maar ook niet voor ons. Want we hebben hem zelf gehaald. We proberen een oplossing te vinden. Rens is fit en we kijken of hij verhuurd kan worden of definitief ergens anders kan gaan spelen."

Ron Vlaar, één van de concurrenten van Van Eijden, is ondertussen bijna wedstrijdfit. "Een fitte Ron is een meerwaarde voor de ploeg. We hopen dat hij fit blijft, want dat is een vereiste. Wij hopen dat hij deze week kan instromen en dat we hem op de trainingen kunnen gebruiken."