Update: Advocaat heeft gewenste spits binnen: Stond bovenaan onze lijst

Update: Advocaat heeft gewenste spits binnen: "Stond bovenaan onze lijst"

09-01-2018 17:55
30

Sparta Rotterdam heeft nu dan eindelijk zijn gewenste versterking voor de spitspositie binnen. Volgens Voetbal International huren de Rotterdammers Fred Friday voor een half seizoen van AZ. 

Eerder op de dag wist RTV Rijnmond te melden dat Sparta in onderhandeling was met Friday en AZ. Slechts een paar uur later maakt VI melding van de huurtransfer, waarmee de reservespeler van de Alkmaarders voor een halfjaar verkast naar Sparta, waar Dick Advocaat aan het roer staat. 

Advocaat hoopte in eerste instantie Michiel Kramer met Sparta over te kunnen nemen van Feyenoord, maar de spits besloot zelf om niet in te gaan op interesse vanuit de Eredivisie. Ook jonge PSV-spits Sam Lammers werd genoemd als mogelijke versterking voor de laagvlieger uit de Eredivisie. 

In Alkmaar komt Friday ook dit seizoen weinig aan spelen toe. De Nigeriaan mocht slechts één keer in de basis beginnen in competitieverband en moest vooral zijn minuten maken bij de beloften. In 177 Eredivisie-minuten scoorde Friday overigens wel al twee keer dit seizoen. 

Update 17.52: Sparta heeft de huurdeal met AZ bevestigd. Leo Beenhakker: "Fred stond bovenaan op onze lijst om de aanval te versterken en we zijn blij dat we het nu officieel hebben kunnen maken en hij bij ons zal aansluiten." Friday verlaat het trainingskamp van AZ per direct en sluit nog tijdens het trainingskamp van Sparta aan bij zijn nieuwe club.