Brands gebruikt 'hulplijnen' bij megadeal: 'Gevraagd om een telefoontje te plegen'

Brands gebruikt 'hulplijnen' bij megadeal: 'Gevraagd om een telefoontje te plegen'

09-01-2018 18:32
16

Marcel Brands heeft verschillende hulplijnen ingeschakeld alvorens Maximiliano Romero overkwam naar PSV. Onder meer spitsentrainer Ruud van Nistelrooy werd geraadpleegd. 

In december rondde Brands de megadeal met Vélez Sarsfield af. Welke gevoelens dat bij hem oproept? "Ik ben niet zo snel trots", zegt Brands tegen Voetbal International. "Ik heb hem in oktober live zien spelen en dan zie je toch dat hij zich ondanks zijn jonge leeftijd al staande weet te houden in een competitie met echte kerels." Onder meer Borussia Dortmund was ook in de markt voor de tienerspits uit Argentinië. 

"Op het moment dat er zoveel concurrentie is van gerenommeerde clubs schakelen we alle hulplijnen in. Ruud van Nistelrooy die zich met de spitsen bemoeit bij PSV, dat helpt dan echt. En ik heb Sergio Romero (voormalig AZ-doelman, red.) gevraagd er eens een telefoontje aan te wagen. Al die kleine duwtjes tellen toch mee. Ook de prestaties van een talent als Lozano bij PSV. Dat we zo'n talent als Romero vast kunnen leggen, is een signaal dat we bij PSV nog steeds iets goeds doen", aldus de technisch manager van de Eindhovenaren.