'Barcelona-vertrek aanstaande na mislukt halfjaar: Serie A-topclub legt contact'

'Barcelona-vertrek aanstaande na mislukt halfjaar: Serie A-topclub legt contact'

09-01-2018 19:30
17

Gerard Deulofeu (23) staat een halfjaar na zijn komst naar FC Barcelona alweer voor een vertrek. Napoli heeft contact gelegd met Barça over een transfer van de Spaanse buitenspeler. 

Deulofeu bevindt zich in een uitzichtloze situatie bij de koploper van Spanje en het lijkt helemaal einde verhaal nu Philippe Coutinho definitief de overstap heeft gemaakt naar Camp Nou. Volgens Sky Sports Italia wil Napoli profiteren en heeft de club zich gemeld bij Barcelona. Deulofeu heeft volgens het Spaanse Sport een voorkeur voor een transfer naar Internazionale, maar Barça heeft liever dat hij verkast naar Napoli. Inter wil namelijk een huurdeal met optie tot koop sluiten en daar voelt de club uit Catalonië weinig voor. 

Afgelopen zomer kwam de rappe buitenspeler voor zo'n twaalf miljoen euro over van Everton, maar hij kon geen moment overtuigen in Spanje. Naar verluidt vraagt Barcelona nu zo'n vijftien tot twintig miljoen euro voor Deulofeu, die een contract tot 2019 heeft. Eerder speelde hij ook voor Sevilla en AC Milan (huur).