Knap gelijkspel ADO tegen topclub: 'Arbitrage deed er alles aan om tij te keren'

Knap gelijkspel ADO tegen topclub: 'Arbitrage deed er alles aan om tij te keren'

09-01-2018 20:24
36

ADO Den Haag heeft dinsdagmiddag knap gelijkgespeeld tegen Besiktas. De ploeg van Alfons Groenendijk legde een indrukwekkende pot op de mat en kwam zelfs met 0-2 voor. Het werd uiteindelijk 2-2, maar ook met dat resultaat is de ADO-trainer tevreden.

"Dit zijn heerlijke wedstrijden voor iedereen die erbij betrokken is. Wij als staf hebben ervan genoten", zegt Groenendijk tegen Omroep West. "Ik ben vooral tevreden over de volwassen manier waarop wij hebben gespeeld. Er stond heel veel kwaliteit op het veld bij de tegenstander. Als je dan ziet hoe wij ermee om zijn gegaan en wij hebben gespeeld, dan geeft dat veel vertrouwen voor de toekomst."

ADO had de smaak te pakken en zag hoe doelman Indy Groothuizen na tien minuten spelen een strafschop pakte. Even later stond het 0-2. "Ze deden er alles aan om het tij te keren en dan bedoel ik ook met name de arbitrage. Het was een lachwekkende strafschop. Als je dan ook nog ziet dat onze allermooiste uitbraak onterecht wordt afgefloten vanwege buitenspel..Sheraldo Becker kwam er drie meter achter vandaan en was gewoon veel sneller. Ik ben nu tien maanden bij ADO en dit was een van de betere wedstrijden die ik gezien heb."