Brands ziet mogelijke PSV-leegloop: 'Hij gaat zich manifesteren, klopt op de deur'

Brands ziet mogelijke PSV-leegloop: 'Hij gaat zich manifesteren, klopt op de deur'

10-01-2018 07:14
49

Hoewel Marcel Brands niet verwacht dat er deze transferwindow veel gaat gebeuren bij PSV, is hij al nadrukkelijk bezig met volgend seizoen. De technisch directeur vreest voor een leegloop, vertelt hij aan Voetbal International.

Afgelopen zomer was er al interesse voor Luuk de Jong, Jürgen Locadia, Steven Bergwijn, Jeroen Zoet en Gastón Pereiro, terwijl Santiago Arias ook de stap naar een grotere competitie wil maken. Daar komt bij dat de kans heel groot is dat Hirving Lozano al na een jaar vertrekt. Ondertussen is Marco van Ginkel gehuurd van Chelsea.

PSV zou zodoende tot wel acht vaste krachten kunnen kwijtraken. "Ja, het zou kunnen dat het gebeurt, de namen die je noemt, heb ik natuurlijk ook in mijn hoofd zitten", aldus Brands. "Maar wij bereiden ons wel goed voor op dit soort dingen." Hij wijst op het vertrek van steunpilaren als Héctor Moreno, Andrés Guardado en Davy Pröpper. "Dat hebben we ook goed weten op te vangen."

Brands geeft daarnaast aan dat er een goede lichting uit de eigen opleiding aan komt. "Het zou mooi zijn als we een paar plaatsen zouden kunnen opvullen met jongens uit de opleiding. Phillip (Cocu) staat er hetzelfde in. De jongens zullen zich natuurlijk wel moeten bewijzen, maar zo'n Armando (Obispo) gaat zich manifesteren, die klopt echt op de deur."

"Dat is mooi om te zien en we zullen ook best weer op één of meerdere posities van buitenaf een speler moeten halen", besluit Brands.

Lees ookBrands maakt winterwens kenbaar: 'Wie mij al langer kent, weet dat'