'Hoe ik wist dat ik het goed doe bij Ajax? Toen de fans tegen PSV m'n naam riepen'

'Hoe ik wist dat ik het goed doe bij Ajax? Toen de fans tegen PSV m'n naam riepen'

10-01-2018 08:45
46

Maximilian Wöber heeft zich moeiteloos staande gehouden in zijn eerste halfjaar bij Ajax. Tijdens de topper tegen PSV kreeg de negentienjarige Wöber de bevestiging van het feit dat hij goed bezig is in Amsterdam, sinds hij afgelopen zomer overkwam van Rapid Wien. 

Een journalist van het Oostenrijkse Kurier vroeg Wöber naar dat moment. "Wanneer ik zeker wist dat ik het goed doe bij Ajax? Toen de fans een maand geleden tijdens de 3-0 overwinning op PSV mijn naam scandeerden. Dat gaf een heel goed gevoel", zegt de centrale verdediger van Ajax.

Wöber bespreekt ook de overeenkomsten en verschillen tussen Ajax en Rapid Wien, zijn vorige club. "Als Rapid niet wint, is dat het gesprek van de dag in alle sportkranten. Al die opwinding maakt je mentaal sterk. De steun van de harde kern van Rapid was ongelooflijk. Hier heb je wel een harde kern, maar als het 0-0 staat bij rust, hoor je ze vooral fluiten. Maar als je het veld oploopt, is het wel gebruikelijk dat er al 50.000 fans zitten", aldus Wöber.