'Ze hadden beelden gekeken van mij uit China en zagen het helemaal zitten'

'Ze hadden beelden gekeken van mij uit China en zagen het helemaal zitten'

Gepubliceerd: woensdag 10 januari 2018 om 09:03wo 10-01-2018 om 09:03

Romeo Castelen keert als 34-jarige routinier terug in de Eredivisie, maar hij is niet veel van zijn snelheid verloren. Daar stond de rechtsbuiten in het verleden vooral om bekend, weet hij.

"Ik ben niet veel snelheid verloren als ik het inschat. Maar misschien zijn de spelers hier nog sneller geworden. Dan moet ik aanpoten", zegt Castelen tegen Langs de Lijn En Omstreken. De tienvoudig Oranje-international tekende dinsdag een contract tot het einde van het seizoen bij VVV-Venlo. "Ik kwam op uitnodiging van trainer Maurice Steijn even langs bij de club. Ze hadden beelden gekeken van mij uit China en zagen het helemaal zitten."

"Weet je dat het hier allemaal begonnen is voor mij?", vervolgt Castelen in gesprek met de Limburger. "Dit is het stadion waar ik debuteerde toen ik bij ADO speelde. Zoiets vergeet je nooit meer. Daarom vind ik het mooi dat ik nu voor VVV kan spelen." Hij had nog een andere goede reden om voor de Eredivisie te kiezen. "Het is niet dat ik koste wat kost in Nederland aan de slag wilde. Ik had ook best nog een avontuur willen aangaan. Maar hier was het gewoon goed."

"En dat ik in Nederland kan spelen, is eigenlijk wel erg prettig. Drie maanden geleden ben ik weer vader geworden. En nu Tyrin is geboren, is het toch erg prettig om dichtbij te wonen", besluit Castelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Castelen een goede aanwinst voor VVV?

Ja
83%
Nee
17%
(504 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws