'Ontketend Napoli wil nog een Ajacied: Serie A-koploper overweegt zomers bod'

'Ontketend Napoli wil nog een Ajacied: Serie A-koploper overweegt zomers bod'

10-01-2018 09:55
52

Naast Amin Younes heeft Napoli zijn oog laten vallen op een tweede speler van Ajax. Ook Kasper Dolberg staat op het lijstje van de 'ontketende' koploper van de Serie A, meldt Corriere dello Sport.

Napoli zoekt een spits en overweegt Dolberg in de zomer los te weken bij Ajax. Afgelopen zomer werd de Deense spits ook al in verband gebracht met de Napolitanen, maar zaakwaarnemer Jens Steffensen ontzenuwde die geruchten. Sindsdien heeft Dolberg de verwachtingen niet helemaal kunnen inlossen. De twintigjarige spits scoorde pas vijf keer dit seizoen.

Toch maakt Dolberg deel uit van een ambitieus plan van Napoli voor de toekomst. De club van trainer Maurizio Sarri wil in januari al een nieuwe vleugelspeler strikken. Daarvoor zijn Gerard Deulofeu en Simone Verdi belangrijke kandidaten, terwijl ook Younes in beeld is. Voor de zomer prijken vervolgens Dolberg en Denis Suarez van FC Barcelona op het wensenlijstje.

Ook het Braziliaanse talent Maycon de Andrade Barberan van Corinthians is een doelwit van de Napolitanen, die verder al bezig lijken met de opvolging van doelman José Manuel Reina. Ook een nieuw contract voor Dries Mertens zit in de pijplijn.