'Waarom? Cillessen keepte niet. Is hij dan beter? Dat vind ik moeilijk'

'Waarom? Cillessen keepte niet. Is hij dan beter? Dat vind ik moeilijk'

10-01-2018 15:46
110

Het is onbegrijpelijk dat Jasper Cillessen bij het Nederlands elftal de voorkeur krijgt boven Jeroen Zoet. Althans, dat vindt oud-international en hardcore PSV'er Berry van Aerle. 

Van Aerle snapt niet dat FC Barcelona-reserve Cillessen tijdens de laatste interlands onder de lat staat bij Oranje. Zoet, die dit seizoen uitblinkt in de Eredivisie, zat op de bank. "Waarom? Cillessen keepte niet. Is hij dan beter? Zoet keepte wekelijks goede wedstrijden. Dat vind ik moeilijk", aldus de voormalig verdediger bij Omnisport.

De nieuwe bondscoach zal veel moeten veranderen bij het Nederlands elftal, denkt Van Aerle. "Natuurlijk is er iets niet goed. Het is wel zo dat er een aantal spelers wordt geselecteerd die bij hun clubs niet spelen. Ik kan mezelf niet indenken dat je dan scherp bent."

"Ik kan me ook niet indenken dat het een mentaliteitskwestie is. Als je voor je land wordt geselecteerd, dat is het hoogst haalbare. Het zijn individueel allemaal goede spelers, maar het is net geen team om een stapje meer te zetten."