Makkelie geïrriteerd: Laten we hopen dat het ooit uitkomt wie het is

Makkelie geïrriteerd: "Laten we hopen dat het ooit uitkomt wie het is"

10-01-2018 19:32
20

Danny Makkelie is niet blij met de scheidsrechter die in december naar de pers lekte dat hij een geldlening heeft afgesloten met oud-topscheidsrechter Jaap Uilenberg. Hij hoopt dat de 'dader' ooit bekend wordt.

"Natuurlijk is dat niet leuk", vertelt Makkelie aan Metro. "Laten we hopen dat het ooit uitkomt wie het is. Want dit doe je niet. Je bent collega's van elkaar. Je valt elkaar niet af. Als je ergens mee zit, moet je dat face-to-face bespreken en niet naar de media lekken. Laten we hopen dat het niet meer voorkomt."

Een week voor de commotie rond de geldlening kwam Makkelie ook al in het nieuws, toen Hans Kraay jr. een appje voorlas in de uitzending van FOX Sports. In dat appje werd een beslissing van Pol van Boekel gecorrigeerd door Makkelie.

"Dat was een ongelukkige samenloop van omstandigheden, want wij hebben juist heel veel contact met verslaggevers. Dat wordt door de KNVB gestimuleerd", aldus Makkelie. "Maar het is dan niet de bedoeling dat je naam naar buiten komt, omdat juist dan de suggestie wordt gewekt dat je collega's afvalt. We zijn er juist om uitleg te geven over de spelregels."

Lees ook:  Makkelie tevreden met uitkomst van KNVB-onderzoek: 'Weer lekker fluiten'