Update: Valencia doet zaken met Arsenal en spreekt clausule van 80 miljoen af

Update: Valencia doet zaken met Arsenal en spreekt clausule van 80 miljoen af

11-01-2018 16:11
12

Francis Coquelin is bezig aan zijn laatste dagen bij Arsenal. De Premier League-club heeft een akkoord bereikt met Valencia over de transfersom.

Dat meldt Sky Sports woensdagavond. Valencia is op zoek naar een balveroveraar voor het middenveld en denkt die gevonden te hebben in Coquelin. Inmiddels zou er een akkoord zijn gesloten over de transfersom tussen Valencia en Arsenal: de Franse middenvelder (26) kost volgens Sky Sports 13,5 miljoen euro.

Coquelin stond ook in de belangstelling van West Ham United en Crystal Palace, maar geeft de voorkeur aan de nummer drie van de Primera División. Valencia neemt hem waarschijnlijk deze week nog over van Arsenal. Coquelin speelt al bijna tien jaar voor Arsenal en maakte in 2008 zijn debuut in de hoofdmacht maar mocht dit seizoen slechts zeven keer in de basis beginnen van manager Arsène Wenger.

Update 23.27: Arsène Wenger heeft bevestigd dat Francis Coquelin naar Valencia verkast. Op de vraag van Sky Sports of de berichten over de Franse middenvelder waar zijn, antwoordt de Arsenal-manager gortdroog: "Ja." Coquelin zat woensdagavond negentig minuten op de bank tijdens het doelpuntloze gelijkspel tussen Arsenal en Chelsea in de halve finale van de League Cup.

Update 11/1 16.11: Het is nu helemaal rond: Francis Coquelin verruilt Arsenal voor Valencia. Dat heeft de nummer drie van de Primera División donderdagmiddag bevestigd via de officiële kanalen. Coquelin kost 13,5 miljoen euro, tekent tot medio 2022 en heeft een minimale afkoopsom van 80 miljoen euro.