'Weet je wat Messi zei? Stuur ons nooit meer zo'n filmpje, want het doet pijn'

'Weet je wat Messi zei? Stuur ons nooit meer zo'n filmpje, want het doet pijn'

10-01-2018 21:46
26

Eric Abidal heeft lange tijd gevreesd voor zijn leven, toen bij hem als speler van FC Barcelona leverkanker werd ontdekt. Hij probeerde naar eigen zeggen positief te blijven, maar dat was voor hemzelf en zijn omgeving lastig.

Abidal belandde in 2011 plotseling in het ziekenhuis, waar leverkanker werd geconstateerd. "Het was een pijn die ik mijn hele leven zal blijven herinneren. Het was onverdraaglijk, alsof er in mij werd gestoken met een mes", vertelt de Franse oud-voetballer aan Canal+. "Toen de dokter zei dat ik geopereerd zou worden, was ik dolblij. Ik heb geleden op een manier die ik niemand gun."

Abidal probeerde richting de buitenwereld positief te blijven, maar dat was ingewikkeld. "Ik was heel dun. Speciaal voor een wedstrijd van Barcelona maakte ik een video, waarin ik de spelers wilde opvrolijken en supporten. Weet je wat Messi na het zien van die video tegen mij zei? Stuur ons nooit meer zo'n filmpje, want het doet pijn. Ik keek er niet zo tegenaan, maar de spelers zeiden dat ik eruit zag als een lijk en dat maakte hen overstuur."