PSV begint 2018 met gelijkspel tegen Corinthians: Lammers held en schlemiel

PSV begint 2018 met gelijkspel tegen Corinthians: Lammers held en schlemiel

11-01-2018 06:54
35

PSV heeft de eerste wedstrijd in 2018 gelijkgespeeld tegen Corinthians. In het Amerikaanse Orlando kwam de ploeg van Phillip Cocu niet verder dan 1-1. Sam Lammers was zowel de held als schlemiel.

PSV begon sterk tegen de Brazilianen, kreeg kansen via Marco van Ginkel en Luuk de Jong, maar kwam toch op achterstand. Na een gemiste kopbal van De Jong tikte Rodriguinho even later eenvoudig binnen. PSV ging door waar het gebleven was en zocht nadrukkelijk naar een doelpunt.

Corinthians wisselde in de rust alle elf spelers en Cocu bracht Pablo Rosario in de ploeg. De gelijkmaker van PSV viel bijna na ruim een uur. Een afstandsschot van Hirving Lozano werd gekeerd. De kansen bleven maar komen voor de Eindhovenaren, maar die werden verbazingwekkend niet benut. De Jong miste, evenals Gastón Pereiro en invaller Mauro Junior. In de extra tijd viel de gelijkmaker alsnog: Lammers maakte de goal na een scrimmage.

Na de wedstrijd werden er strafschoppen genomen. De winnaar krijgt een extra punt in de Florida Cup. De strafschoppenreeks werd verloren door PSV. Alleen Lammers miste, waardoor Corinthians met de winst aan de haal gaat. PSV staat op één punt, Corinthians op twee.