Rentree in Nederland na vier jaar: 'De mensen wisten al dat ik hierheen zou gaan'

Rentree in Nederland na vier jaar: 'De mensen wisten al dat ik hierheen zou gaan'

11-01-2018 08:48
2

Dave Bulthuis is terug in de Eredivisie, maar zijn transfer naar sc Heerenveen had wat voeten in de aarde. De overgang van FK Qabala naar Heerenveen verliep op het laatste moment stroef.

"Er moest nog wat papierwerk in orde worden gemaakt", zegt Bulthuis tegen FOX Sports. De verdediger is blij dat het uiteindelijk gelukt is. "De meeste mensen wisten al dat ik hierheen zou verkassen. Nu is het officieel en ben ik blij. Het is hartstikke lekker om met deze groep samen te werken. Ik loop hier pas drie dagen rond, maar heb het gevoel dat ik hier al een halfjaar rondloop. Het is erg fijn werken met deze jongens en hoop dat we een mooie tijd tegemoet kunnen gaan."

Wedden

Meer odds

De keuze om terug te keren naar Nederland was een bewuste voor Bulthuis. "Ja, zeker. Heerenveen kwam voorbij, een mooie club. Mijn familie komt ook uit het Noorden. Daarnaast heb ik een kleine van veertien maanden. Die kan ik dan ook regelmatig zien." Bulthuis verliet Nederland in 2014 voor het Duitse 1. FC Nürnberg. In de Eredivisie was de 27-jarige verdediger actief voor FC Utrecht.