'Natuurlijk zijn toen Erik naar Ajax vertrok ook opties B en C revue gepasseerd'

'Natuurlijk zijn toen Erik naar Ajax vertrok ook opties B en C revue gepasseerd'

11-01-2018 09:10
9

FC Utrecht-grootaandeelhouder Frans van Seumeren stelt dat Jean-Paul de Jong 'optie A' was om Erik ten Hag op te volgen. Voetbal International meldde woensdag nog dat Utrecht vier andere kandidaten polste: twee gerenommeerde topcoaches én Mitchell van der Gaag (Excelsior) en Henk Fraser (Vitesse).

Maar Van Seumeren stelt dat De Jong, assistent van Ten Hag, de eerste keus was. "Vanaf dat hij in overleg naar FC Eindhoven ging om buiten Utrecht ervaring op te doen, zijn we een traject met hem ingegaan. Daar past dit hoofdtrainerschap bij", zegt Van Seumeren tegen het Algemeen Dagblad. "Hij was onze optie A. En natuurlijk hebben we toen Erik plots naar Ajax ging gekeken hoe de vlag er voor hing en zijn ook opties B en C de revue gepasseerd. Maar altijd inclusief Jean-Paul en in open overleg met hem."

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam vindt de reuring van de afgelopen dagen niet gek, maar gelooft in De Jong. "Elke keer als er interesse voor Erik opdook, keek iedereen meteen naar Jean-Paul. Is hij er klaar voor? Kan hij het? Een logische vraag die steeds de kop opstak, ook bij spelers", stelt Zuidam. "Dat sommigen twijfelen of hij geschikt is, is ook normaal. Omdat zij die gedachte baseren op de rol die Jean-Paul had. Als loyale assistent, die zich gedienstig opstelde. Deze week zie je dat hij alles geeft om zijn kans te grijpen."