Update: Leipzig is er klaar mee en maakt einde aan geruchten rond Keita

Update: Leipzig is er klaar mee en maakt einde aan geruchten rond Keita

14-01-2018 14:20
46

Liverpool wil Naby Keita deze winter al naar Engeland halen. Eerder bereikte de Premier League-club al een akkoord over een zomertransfer van de middenvelder.

The Guardian meldt dat Liverpool op dit moment pogingen onderneemt om de 22-jarige Keita nu al van RB Leipzig over te nemen. De Duitse club weigert echter zomaar mee te werken aan het vertrek van Keita. Leipzig wil twintig miljoen euro meer zien van de Engelsen, die onlangs goed verdienden aan het vertrek van Philippe Coutinho naar FC Barcelona.

Wedden

Meer odds

Met de extra twintig miljoen euro zou Keita liefst 95 miljoen euro kosten voor Liverpool. Bild en Kicker melden dat er een pokerspel op hoog niveau gespeeld wordt tussen Leipzig en Liverpool. Afgelopen zomer kwamen de twee clubs al akkoord over een transfer in medio 2018. Tegen de goede prijs zal Keita, die dit seizoen niet goed in vorm is, nu al de overstap maken naar de Premier League.

Update 19.26 uur: Naby Keita maakt in januari niet de overstap naar Liverpool. Althans, dat beweert RB Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl. Hij wil de 22-jarige middenvelder niet halverwege het seizoen laten gaan. "Er is niets veranderd aan onze positie in deze transfer", zei Hassenhüttl donderdag op een persconferentie.

Update 14/01 14.20: Via de officiële kanalen heeft Leipzig zondagmiddag definitief een einde gemaakt aan alle geruchten rond Keita. De middenvelder maakt het seizoen af in Duitsland. 'Keita is tot 30 juni 2018 speler van Leipzig. We hopen hiermee dat het klaar is met alle geruchten over een vertrek naar Liverpool in januari.'