Hoorde dat ze anderhalf miljoen voor me vragen. Ja, zou ik ook niet neerleggen

"Hoorde dat ze anderhalf miljoen voor me vragen. Ja, zou ik ook niet neerleggen"

11-01-2018 12:38
24

Vito Wormgoor speelt tegenwoordig als aanvoerder voor de Noorse topclub SK Brann en staat in de interesse van een aantal clubs. Een vertrek is echter niet aan de orde.

"Ik heb nog een tweejarig contract en de club wil me niet laten gaan", zegt Wormgoor tegen Voetbal International. "Ik hoorde onlangs dat een paar clubs hebben geïnformeerd, maar dat ze anderhalf miljoen euro voor me vragen. Ja, dat zou ik ook niet voor mezelf neerleggen. Ach, het is prima zo, we hebben het goed en wie weet wat de toekomst nog brengt. Het voetbal en het leven is goed in Bergen. Laatst deden we de gordijnen open en stond er zomaar een eland in de tuin. Op dat soort momenten geniet ik echt van het avontuur."

De oud-verdediger van onder meer FC Utrecht en ADO Den Haag ging het avontuur aan om eens iets anders te zijn. Via Aalesunds kwam hij vorig jaar bij Brann bekend. "Ik kon op dat moment voor het geld gaan in Turkije en Zuid-Korea, en er was ook interesse vanuit de Eredivisie, maar het Noorse avontuur beviel mij en mijn gezin wel heel goed. Met mijn vrouw en drie dochters maakten we de overstap naar Bergen", aldus Wormgoor.