'Ik denk dat Sneijder niet eens heeft nagedacht over een terugkeer naar Ajax'

'Ik denk dat Sneijder niet eens heeft nagedacht over een terugkeer naar Ajax'

11-01-2018 15:35
55

Door zijn overstap naar Al-Gharafa SC is de carrière van Wesley Sneijder voorbij. Dat stelt Ronald de Boer, die niet denkt dat de recordinternational van het Nederlands elftal een terugkeer naar Ajax heeft overwogen.

"Ik denk niet dat Sneijder terug had willen keren. Sterker nog, ik denk dat hij er niet eens over heeft nagedacht", zegt De Boer tegen Exprofs. "Als hij terug zou keren, kwam er weer allemaal druk bij kijken en ik denk dat noch Sneijder noch Ajax daarop zat te wachten. Bovendien weet hij nu zeker dat hij vaak zal spelen en dat is iets wat hij natuurlijk ook graag wil."

Bij Al-Gharafa gaat Sneijder op een aanmerkelijk lager niveau voetballen. "Je kan het niveau vergelijken met een goede hoofdklasser in Nederland. Het betekent wel het definitieve einde van de carrière van Wesley op het hoogste niveau", zegt De Boer, die zelf van 2004 en 2006 in de oliestaat voetbalde. Ook het Nederlands elftal is volgens de analyticus einde verhaal. "Als er veel geblesseerden op z'n positie zijn, zou hij misschien nog een optie zijn voor Oranje."