Steijn ziet VVV-uitblinker bij PSV belanden: 'Dat niveau is haalbaar voor hem'

Steijn ziet VVV-uitblinker bij PSV belanden: 'Dat niveau is haalbaar voor hem'

11-01-2018 16:30
14

Clint Leemans heeft het in zich om ooit weer bij PSV te belanden. Dat stelt Maurice Steijn, zijn trainer bij VVV-Venlo. Steijn raadt wel een tussenstap aan.

"In de Eredivisie zijn heel weinig spelers met een trap als die van Clint", zegt Steijn in Voetbal International. "Hij haalt er een geweldig rendement uit, maar moet er in mijn ogen nóg meer mee doen. Clint zoekt het nog te snel in de korte oplossing. Wat meer bravoure kan geen kwaad. Als je zo'n goed linkerbeen hebt, moet je nog vaker de beslissende pass durven geven. Fysiek kan hij ook nog winst maken, in de duelkracht bijvoorbeeld."

Steijn is benieuwd waar het plafond van de middenvelder ligt. "Bij VVV speelt Clint altijd, zijn volgende stap moet hij zorgvuldig plannen. Over een jaar of anderhalf zie ik hem wel bij een subtopper als FC Utrecht of SC Heerenveen. Van daaruit kan hij weer twee jaar verder waarschijnlijk ook nog wel een volgende stap zetten. Bijvoorbeeld naar PSV, ja. Dat niveau is haalbaar voor Clint."

De 22-jarige Leemans, die uit de jeugdopleiding van PSV komt, is bezig aan zijn eerste seizoen in de Eredivisie en scoorde al zeven keer. Mede daardoor staat VVV op plek tien.