Knappe zege Sparta: ploeg van Advocaat boekt ruime zege op Duitse laagvlieger

11-01-2018 18:08
15

Sparta heeft zich in de tweede oefenwedstrijd onder trainer Dick Advocaat herpakt. De Rotterdammers waren in Zuid-Spanje verdienstelijk met 3-1 te sterk voor FC Kaiserslautern, de nummer achttien van de 2. Bundesliga.

Ilias Alhaft (schot via de binnenkant van de paal) en Robert Mühren (vrije trap) zorgden voor een comfortabele voorsprong bij rust. Halverwege de tweede helft deed Kaiserslautern iets terug, maar het slotakkoord was voor Thomas Verhaar. Hij bepaalde de eindstand kort voor tijd op 3-1 door een strafschop te benutten.

Michel Breuer, onder Alex Pastoor nog aanvoerder, begon op de bank tegen Kaiserslautern. Sander Fischer nam de band over. Bart Vriends, Deroy Duarte, Dabney dos Santos en Stijn Spierings ontbraken met lichte klachten.

Het debuut van Advocaat mondde zaterdag nog uit in een teleurstelling. Sparta verloor toen met 1-0 van eerstedivisionist Telstar. Sparta hervat de Eredivisie dinsdag op het eigen Kasteel tegen Vitesse. Dat duel werd in december wegens sneeuwval afgelast.