Update: Middenvelder neemt afscheid van Heerenveen en tekent voor drie jaar

Update: Middenvelder neemt afscheid van Heerenveen en tekent voor drie jaar

15-01-2018 18:23
19

SC Heerenveen en Simon Thern zijn bijna van elkaar verlost. De 25-jarige middenvelder is persoonlijk rond met een Zweedse club, meldt de Leeuwarder Courant donderdag.

Om welke club het gaat is nog niet bekend, al werd Thern eerder gelinkt aan een terugkeer naar Malmö FF. De verwachting is wel dat er ook met Heerenveen snel overeenstemming wordt bereikt. Thern komt niet meer voor in de plannen van coach Jurgen Streppel en is deze week ook niet mee met het trainingskamp van de Friezen in Spanje.

Thern kwam in 2014 naar Heerenveen, dat hem overnam van Malmö FF. De tweevoudig Zweeds international kampte regelmatig met blessures, waardoor hij nooit echt doorbrak in het Abe Lenstra Stadion. Het afgelopen half jaar werd hij al verhuurd aan AIK, maar die club wilde niet met hem verder.

Thern kwam in drie seizoenen niet verder dan 36 Eredivisie-duels voor Heerenveen. Daarin was hij zeven keer trefzeker.

Update 14.34: Simon Thern verlaat sc Heerenveen voor IFK Norrköping, de nummer zes van de Zweedse Allsvenskan. Dat meldt De Telegraaf. Thern (25) heeft het trainingskamp van Heerenveen in Spanje verlaten en tekent bij Norrköping een contract voor drie seizoenen. Heerenveen krijgt een kleine transfersom.

Update 15-1, 18.23: Simon Thern heeft de deur bij sc Heerenveen definitief achter zich dicht getrokken. De 25-jarige middenvelder tekende maandag een driejarig contract bij IFK Norrköping. Hij was op een zijspoor geraakt in Friesland, waar hij nog tot het einde van het seizoen vast lag. 

No Poll