Jong Ajax mist elf belangrijke krachten in topper: 'Mooie kans voor die jongens'

Jong Ajax mist elf belangrijke krachten in topper: 'Mooie kans voor die jongens'

11-01-2018 19:52
47

Fortuna Sittard lijkt vrijdag bij de hervatting van de Jupiler League goede zaken te kunnen doen in de titelstrijd met NEC. De Limburgers nemen het op tegen Jong Ajax, dat liefst elf spelers moet missen.

Dat 'elftal' is met Ajax 1 op trainingskamp in het Portugese Lagos. "De trainers willen tijdens het trainingskamp altijd elf tegen elf kunnen trainen en we hebben de spelers ook nodig om twee oefenwedstrijden op één dag te kunnen spelen", zegt Jong Ajax-coach Michael Reiziger tegen het Algemeen Dagblad.

"Bovendien is deze week hét moment om jonge talenten kennis te laten maken met het eerste elftal", vervolgt Reiziger. "Omdat dit trainingskamp samenvalt met het begin van de Jupiler League heeft dat inderdaad consequenties voor de selectie van Jong Ajax. Voor de jongens die nu doorschuiven is dit ook een mooie kans."

Norbert Alblas, Luis Orejuela, Leon Bergsma, Mitchel Bakker, Carel Eiting, Noussair Mazraoui, Jurgen Ekkelenkamp, Mateo Cassierra, Dennis Johnsen, Noa Lang en Kaj Sierhuis kwamen in de eerste seizoenshelft veelvuldig in actie voor Jong Ajax, maar zitten nu in Portugal. Dat lijkt ongunstig voor NEC, dat op 6 april tegen de Amsterdammers speelt.