Oud-Ajacied gelinkt aan Eredivisie-rentree: Vitesse doet geruchten af als onzin

Oud-Ajacied gelinkt aan Eredivisie-rentree: Vitesse doet geruchten af als onzin

11-01-2018 20:12
51

Aras Özbiliz wordt door Turkse media gelinkt aan een terugkeer naar de Eredivisie. Vitesse zou de inmiddels 27-jarige oud-Ajacied per direct willen huren van Besiktas, maar de Arnhemmers weten van niets.

Technisch directeur Marc van Hintum laat aan Voetbal International weten dat er van de verhalen uit Turkije niets klopt. Het zou een terugkeer na vijf jaar betekenen voor Özbiliz, die bij zijn huidige werkgever Besiktas niet aan de bak komt bij het eerste elftal. Het Turkse avontuur van de middenvelder annex aanvaller is zeer teleurstellend te noemen. In 2016 werd Özbiliz overgenomen van Rayo Vallecano, maar hij speelde tot nu toe slechts zes minuten voor de Turkse topclub. Dit seizoen maakte hij drie keer zijn opwachting in het beloftenelftal van Besiktas.

Özbiliz maakte in 2010 zijn debuut bij Ajax onder Frank de Boer. De Armeniër werd in 2012 overgenomen door het Russische Krasnodar, waarvoor hij twee seizoenen speelde. Na drie seizoenen Spartak Moskou kwam hij terecht in Spanje. Ook zijn avontuur bij Rayo Vallecano liep uit op een teleurstelling. Hij speelde er drie wedstrijden.