Drenthe over mogelijke rentree in voetballerij: 'Geen kattenpis en gewoon gaan'

Drenthe over mogelijke rentree in voetballerij: 'Geen kattenpis en gewoon gaan'

11-01-2018 21:17
17

Royston Drenthe werkt zich dagelijks in het zweet om weer in vorm te komen. De onlangs gestopte voetballer vond dat hij er ongezond uitzag en begon weer met sporten. Aan een terugkeer in de voetballerij denkt hij niet, maar als hij die optie krijgt wil hij er klaar voor zijn.

"Ik ben hier voornamelijk mee begonnen omdat ik twee maanden geleden wakker werd, in de spiegel keek en vond dat ik er ongezond uitzag", zegt Drenthe tegen FOX Sports. "Ik woog 88 kilo en vond dat ik er ook in mijn gezicht minder gezond uitzag. Ik zei tegen mezelf: luister, je bent altijd sportman geweest. Wil je het niet oppakken, dan is dat aan jou. Dan moet je de keuze zelf maken. Nu zie ik er sportief uit."

Een rentree als voetballer zit er op korte termijn niet in. "Iedereen ziet mij als een voetballer, dus dat is wat de mensen van mij willen zien. Het spelletje is natuurlijk het leukst, maar dat is nu nog niet aan de orde. Als ik zo'n keuze maak, moet ik topfit zijn en dat ben ik momenteel niet. Mijn zoontje kijkt de hele dag door op YouTube en heeft een leeftijd bereikt dat hij daarop met zijn vrienden naar papa kijkt. Dan laat hij het ook weleens aan mij zien. Dat raakt me. Als ik er sta, moet ik er ook meteen kunnen staan. Geen kattenpis en gewoon gaan."