Marca: Real Madrid trekt in totaal 400 miljoen uit voor droomversterking Neymar

Marca: Real Madrid trekt in totaal 400 miljoen uit voor droomversterking Neymar

12-01-2018 06:57
52

Real Madrid lijkt zijn zinnen op Neymar te hebben gezet. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Marca zijn de eerste contacten tussen De Koninklijke en de duurste voetballer ter wereld al gelegd.

Volgens het Spaanse medium is de toekomst van vedette Cristiano Ronaldo in Madrid uiterst onzeker en is men op zoek naar een nieuwe Galáctico. Afgelopen zomer had dit Kylian Mbappé moeten worden, maar het negentienjarige toptalent koos er toen voor om AS Monaco voor Paris Saint-Germain te verruilen. Ook Harry Kane, Eden Hazard en Timo Werner staan op het lijstje in Madrid, maar Neymar geldt als dé droomversterking.

Marca acht Real Madrid in staat om de man van 222 miljoen euro los te weken bij PSG. Men is naar verluidt van plan om een totaalbedrag van vierhonderd miljoen te spenderen aan een mogelijke transfer. De krant sluit bovendien niet uit dat Ronaldo, die al langere tijd begeerd wordt vanuit Parijs, de omgekeerde weg bewandelt.

Real Madrid wil de goede betrekkingen met PSG behouden en zal naar verwachting eerst de club benaderen, wanneer het serieus werk wil maken van Neymar. Toch heeft het eerste contact met de buitenspeler al plaatsgevonden: tijdens het recente FIFA-gala in Londen sprak Neymar al met een delegatie van De Koninklijke. Ook tijdens zijn vakantie werd de vleugelaanvaller gespot met een vertegenwoordiger van Real. De regerend Champions League-winnaar lijkt overigens deze winter nog geen poging te gaan wagen: Neymar geldt als een project voor de lange termijn.