Romero maakt direct indruk bij PSV: En met links en rechts, hè?

Romero maakt direct indruk bij PSV: "En met links en rechts, hè?"

12-01-2018 06:53
57

Coach Phillip Cocu heeft een goede eerste indruk gekregen van Maximiliano Romero. PSV moet nog wel even geduld hebben, want door een bovenbeenblessure komt de spits niet in actie op de Florida Cup.

Net als in het oefenduel met Corinthians (1-1) zal Romero ook komende nacht ontbreken tegen Fluminense. "Misschien had hij die wedstrijd eventueel een stukje gespeeld, maar dat gaan we nu ook niet doen", aldus Cocu vrijdag in De Telegraaf. Hij is geduldig is met de net negentienjarige Argentijn. "Hij zal natuurlijk moeten wennen aan onze manier van werken en spelen."

"De trainingsintensiteit is heel anders dan die jongens gewend zijn. Meer interval, kortere partijtjes, kortere acties. Daar zal hij de tijd voor krijgen", aldus Cocu, die desondanks onder de indruk is. "Het is echt een speler die bewust afwerkt tussen de palen. Niet blind rammen. Dan weer laag in de hoek, dan weer hoog. Of even een balletje verlengen. En met links en rechts, hè?"

Ook Sam Lammers is lovend. "Hij heeft natuurlijk pas een paar keer meegetraind, maar hij maakt een goede indruk", vindt de aanvaller, die open staat voor een verhuurperiode. "Voor zijn leeftijd is het een sterke jongen. Hij doet het goed, volgens mij."