Nijland denkt aan private geldschieter: 'Vitesse en FC Utrecht als concurrenten'

Nijland denkt aan private geldschieter: 'Vitesse en FC Utrecht als concurrenten'

12-01-2018 07:44
30

FC Groningen staat open voor een buitenlandse investeerder. De club was lange tijd principieel tegen een private investeerder, maar volgens directeur Hans Nijland zijn er maatregelen nodig nu de club de aansluiting met de Eredivisie-subtop dreigt te verliezen.

"Wij vinden dat wij een club zijn die bij de eerste negen in Nederland moet spelen", laat Nijland weten aan de NOS. De Groningers staan op dit moment echter dertiende in de Eredivisie en dat heeft volgens Nijland te maken met de relatief matige financiële positie. "Wij zien Vitesse en FC Utrecht als concurrenten van FC Groningen, maar deze clubs kunnen meer geld uitgeven dan een club als FC Groningen. Dat heeft te maken met private investeerders."

Nijland benadrukt echter dat hij niet de ziel van de club wil verkopen. "Er zijn clubs die een private investeerder aan zich hebben gebonden en een echte volksclub zijn gebleven. Kijk maar naar FC Utrecht, waar mijn goede vriend Frans van Seumeren grootaandeelhouder is." De Groningen-directeur wijst ook naar andere Eredivisie-clubs. "Ajax is beursgenoteerd, Sparta heeft een stuk van zijn belang verkocht, NAC heeft private investeerders, Roda JC, ADO Den Haag... Daar is helemaal niets mis mee."