FOX wil Eredivisie-voetbal op zondagavond: Hoe bedenk je het? Onbestaanbaar

FOX wil Eredivisie-voetbal op zondagavond: "Hoe bedenk je het? Onbestaanbaar"

12-01-2018 08:24
59

FOX Sports is serieus van plan om Eredivisie-wedstrijden op zondagavond in te plannen. Het idee stuit echter op weerstand van de clubs, met name FC Groningen-directeur Hans Nijland is er fel op tegen.

"Hoe bedenk je het? Onbestaanbaar. Daar maak je geen hond blij mee", aldus een uitgesproken Nijland tegenover Voetbal International. De directeur van FC Groningen denkt niet dat de wedstrijden op zondagavond om acht uur voor veel publieke belangstelling zullen zorgen. "Legere stadions zijn qua uitstraling niet in het belang van FOX. Minder binding met de fans ook niet."

Nijland heeft al langere tijd moeite met de planning van FOX Sports. "Voorbeeld: Feyenoord tegen Roda JC stond geprogrammeerd op Kerstavond. Als veel katholieke Limburgers naar de mis willen. Waarom houden we daar geen rekening mee? Zelf speelden we om half één in Kerkrade. Onze supporters vertrokken om zeven uur! Dat begint op werk te lijken."

Ook in Groningen loopt de publieke belangstelling terug, stelt Nijland vast. Zelfs de beladen derby tegen sc Heerenveen werd niet voor een vol stadion gespeeld. "We hadden tweeduizend lege plekken. Want het was begin augustus. Dan ligt iedereen nog op het strand van Ameland of aan de Costa Brava. We schieten ons in eigen voet. De Eredivisie zou pas in september moeten beginnen."