Streep door Vietnamees avontuur: Acceptabel ziekenhuis lag op 3,5 uur afstand

Streep door Vietnamees avontuur: "Acceptabel ziekenhuis lag op 3,5 uur afstand"

12-01-2018 08:43
10

Go Ahead Eagles-spits Leon de Kogel gaat geen Vietnamees avontuur aan. De 26-jarige aanvalsleider is zijn basisplek aan de Vetkampstraat kwijtgeraakt en kreeg een aanbieding van topclub Thanh Hóa, maar wilde zijn gezin niet in de steek laten.

De Kogel reisde al naar Vietnam af, onderging er medische testen en kreeg een rondleiding van landgenoot Danny van Bakel. De spits zag echter geen toekomst voor zichzelf en zijn gezin in het Verre Oosten. "Een internationale school was er bijvoorbeeld niet", laat hij weten aan De Stentor.

De Kogel is vader van twee kinderen, een van drie jaar en een van tien maanden. "Ik kan geen jaar zonder hen, maar een toekomst voor ons vieren in Vietnam zag ik ook niet voor me. Met onze jongste hebben we de nodige medische problemen achter ons. Een acceptabel ziekenhuis lag echter op 3,5 uur afstand in hoofdstad Hanoi. Al met al durfde ik de stap niet aan."

Of de spits uit Alphen aan de Rijn definitief bij Go Ahead Eagles blijft, is echter nog niet zeker. De Kogel werd gelinkt aan een overstap naar het Schotse Heart of Midlothian, maar wilde daar in gesprek met de regionale krant niet al te diep op ingaan. "Ik heb in Schotland bij een club gekeken, maar ik mag daar verder niets over zeggen."