'Younes is geen Podolski, maar het zegt wel iets over hoe Löw denkt'

'Younes is geen Podolski, maar het zegt wel iets over hoe Löw denkt'

12-01-2018 08:57
15

Erik Meijer is niet verrast dat Amin Younes nog hoopt op een plekje in de WK-selectie van Duitsland. Volgens de oud-prof en kenner van het Duitse voetbal houdt bondscoach Joachim Löw vaak vast aan dezelfde spelers.

Younes zat tijdens de laatste interlandperiode opnieuw bij de uitverkorenen van Löw, maar moest toen door een knieblessure afhaken. In Nederland wordt schamper gedaan over zijn inbreng voor de Mannschaft. Toch kan Meijer het wel verklaren. "Löw ziet in hem een speler met specifieke kwaliteiten. Eén tegen één", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

"Soms heeft hij (Löw, red.) een invaller nodig tegen wie hij zegt: blijf de tegenstander opzoeken. En dat kan Younes in de kleine ruimte wel", aldus Meijer, die zelf in Duitsland actief was voor Bayer Leverkusen, Hamburger SV en Alemannia Aachen. "Bovendien heeft hij een prima indruk achter gelaten op de momenten dat Younes bij de selectie zat. Löw houdt vaak vast aan dezelfde namen."

"In het verleden hield hij ook altijd vast aan Lukas Podolski, terwijl die bij zijn club niet veel meer speelde", vervolgt Meijer. "Podolski is een andere categorie dan Younes natuurlijk, maar het zegt wel iets over hoe Löw denkt."

Lees ook'Younes in de clinch met Ajax: Duitser zegt in de zomer transfervrij te zijn'