Tagliafico begint in B-ploeg onder Ten Hag, Younes speelt 'eerste helft' in basis

Tagliafico begint in B-ploeg onder Ten Hag, Younes speelt 'eerste helft' in basis

12-01-2018 12:32
82

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft vrijdag tijdens het trainingskamp in Portugal met zijn beoogde basisploeg getraind. Amin Younes kreeg een 'basisplaats' van de nieuwe oefenmeester in Amsterdam, melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad. 

De Duitser vormde de voorhoede met Klaas-Jan Huntelaar en David Neres. Justin Kluivert deed niet mee aan het partijspel en trainde afzijdig met een klein groepje. Op het middenveld stonden Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Lasse Schöne.

Frenkie de Jong kreeg ook een plekje in de A-ploeg. Net als onder Marcel Keizer speelde hij als inschuivende centrale verdediger. Max Wöber stond als linksback, Matthijs de Ligt en Joël Veltman completeerden de defensie, met Andre Onana op goal. Nicolas Tagliafico, de linksback die deze winter werd overgenomen van Independiente, speelde bij de B-ploeg.

Na de onderbreking voerde Ten Hag enkele wisselingen door. Tagliafico nam de plek van Wöber in, Kluivert die van Younes en Siem de Jong stond op de plek van Van de Beek.