'Wij kunnen niet op tegen de Europese top, maar bij ADO verdien je ook goed'

'Wij kunnen niet op tegen de Europese top, maar bij ADO verdien je ook goed'

12-01-2018 12:50
15

Jeffrey van As gaat ervan uit dat Tyronne Ebuehi zijn contract verlengt bij ADO Den Haag. De rechtsback klaagde donderdag tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek over het tegenvallende contractvoorstel dat ADO hem heeft gedaan.

"Dat valt wel een beetje tegen als je dat leest", doelt Van As tegenover Omroep West op de uitspraken van Ebuehi. "Ik snap wel hoe hij dat bedoelt. Er is van alles en nog wat gebeurd de laatste twee jaar met hem en ADO. Er zijn concurrenten op zijn positie gezet, die dat in mijn ogen voetbaltechnisch niet waren."

De technisch manager van ADO is al sinds de zomer in gesprek met Ebuehi. "Ik heb het idee dat we steeds dichter bij elkaar komen, maar door zijn prestaties bij ADO en de nationale ploeg van Nigeria is er veel interesse voor hem ontstaan." Norwich City en Benfica werden gelinkt aan Ebuehi.

Van As verwacht dat Ebuehi zijn aflopende contract gaat verlengen. "We hebben hem een prima contract voorgelegd en het is wachten op de tegenreactie. Natuurlijk kunnen wij met onze salarissen niet tegen een Europese topclub op, maar bij ADO kunnen spelers ook goed verdienen, dat is wel duidelijk."